Voetbalverhalen schrijven

← Terug naar overzicht -

voetbalverhalen bedenken door te denkdobbelenKen jij het verhaal van de zweefvoetbalschoenen waar Arjan Robben heel beroemd mee werd? Als je van voetbal houdt, dan moet je dat zeker wel kennen. En anders wordt het tijd dat je gaat Denkdobbelen om voetbalverhalen te bedenken.

Dit is een uitleg van een van de 31+ activiteiten die je met het bordspel Denkdobbelen kunt doen.

Wat gaan we doen dit keer?

Als je op het bordspel alleen woorden invult die met een bepaald thema te maken hebben, kan het helpen om ideeën te krijgen voor een verhaal over dat thema. Zo werd in de bibliotheek van Hoogezand tijdens het event ‘Scoor een boek’ met kinderen voetbalverhalen bedacht.

Hoe werkt het?

Door op de wolken wie, wat, waarmee, waarheen in te vullen rondom het thema voetbal kun je door te dobbelen inspiratie krijgen voor een verhaal over voetbal.

Werkwijze

Enkele suggesties voor de woorden die je voor voetbalverhalen in kunt vullen zijn:

cropped-fj72dpi-2989.jpgWolk 1: wie
Bijvoorbeeld: Arjan Robben, de coach, de scheidsrechter, het publiek, de grensrechter, de spits, de verdediger, Arjans moeder, etc.

Wolk 2: wat
Bijvoorbeeld: knallen, gooien, springen, zweven, slenteren, sliden, suffen, achteruitrennen, etc.

Wolk 3: waarmee
Bijvoorbeeld: de bal, de rode kaart, waterfles, een graspol, fluitje, sokken, colablikje, shirt, etc.

Wolk 4: waarheen
Bijvoorbeeld: het doel, de middenstip, de tribune, het bankje, de kantine, de spelersbus, de scheidsrechter, strafschopgebied, etc.

Voorbeeldverhalen

Op deze manier bedachten kinderen verhalen over bijvoorbeeld zweefvoetbalschoenen. Net zoiets als de skateboards in ‘Back to the future’. Heel handig want daarmee word je supersnel. Een ander bedacht verhaal ging over een tegenpartij die in de waterflessen een poedertje stopte waar je suf van werd.

Bekijk nog meer speelse taaloefeningen

 

Deel deze tip!
Denkdobbelen met grote groepen

Wil je met een grote groep kinderen Denkdobbelen? Zorg dan dat je meerdere spellen hebt zodat de kinderen in groepjes van vier à zes kunnen spelen. Je kunt daarbij gebruik maken van de speciale aanbieding van 5 spellen voor € 85,00. Dat is dus een korting van € 24,75! Wil je gebruik maken van deze aanbieding? Klik dan hier.Meer berichten in 31+ spelmogelijkheden: geef je fantasie een boost!