Hoe werkt het?

Creatief denken en fantaseren door te DenkdobbelenHet spel Denkdobbelen kun je thuis, op de bso en in de klas gebruiken om de fantasie van kinderen te ontwikkelen.

Op het bordspel staan vier gedachtenwolken waar je woorden op kunt schrijven met whiteboard stift. Deze kun je ook weer makkelijk uitvegen. De woorden in de wolkjes vormen samen een zin, opdracht of een vraag. Je stelt deze zinnen of vragen samen door te dobbelen met de dobbelsteen.

Dat werkt als volgt: je zet in elke wolk op een willekeurige vakje een pion neer. Dan gooi je voor elke wolk een keer de dobbelsteen. Het aantal ogen bepaalt hoeveel vakjes de pion opschuift. Je gebruikt het woord uit het vakje waarin de pion terecht komt.

Op deze manier kun je meer dan 31 activiteiten met het bordspel doen. Voor elke activiteit vul je weer ander soort woorden in.  Hier vind je de verschillende activiteiten en spellen met steeds een uitleg…

Denkdobbelen voor- en achterkant doos Denkdobbelen doos met inhoud  Denkdobbelen | het spelbord met doorvraagkaartjes Denkdobbelen | het spelbord

Specificaties

Uitgave van: Uitgeverij Filosovaardig.nl
Productontwikkeling: Fabien van der Ham © 2016
Illustraties & vormgeving: Matty de Vries
Productfoto’s: Gea Schenk
Maten: 260 x 260 x 27 mm
Spelbord: 500 x 500 mm te vouwen naar 250 x 250 mm
Inhoud: Spelbord, wisdoekje, whiteboard stift, vier pionnen, dobbelsteen, doorvraagkaarten.
ISBN 978-90-819717-5-1
Prijs: € 21,95 (incl. 21% btw)