Teken in één minuut een driehoekige, boze, gillende giraf

← Terug naar overzicht -

Sneltekenen driehoekige girafHou je van tekenen maar weet je nooit wat je moet tekenen? Bepaal dan door te Denkdobbelen wat je moet tekenen.

Dit is een uitleg van een van de 31+ activiteiten die je met het bordspel Denkdobbelen kunt doen.

Wat gaan we doen dit keer?

Door op het bordspel bijvoeglijk naamwoorden, werkwoorden en zelfstandig naamwoorden in te vullen ontstaan tekenopdrachten. Geef voor elke tekenopdracht slechts 1 minuut de tijd en maak dan weer een nieuwe tekenopdracht

Hoe werkt het?

Je vult dan bijvoorbeeld de volgende woorden in op de wolken van het spelbord. (Je kunt hierin natuurlijk naar eigen smaak variëren)

cropped-fj72dpi-2989.jpgWolk 1: gemoedstoestand
Bijvoorbeeld: blij, bang, verlegen.

Wolk 2: iets over het uiterlijk
Bijvoorbeeld: vierkant, dik, lang

Wolk 3: werkwoord
Bijvoorbeeld: vliegen, springen, gillen.

Wolk 4: zelfstandig naamwoord
Bijvoorbeeld: giraf, hond, pizza.

sneltekenen vliegende hond

De opdracht wordt dan: teken in 2 minuten een:

– Een lange, bange, vliegende hond
– Een driehoekige, boze, gillende giraf
– Een harige, verdrietige, voetballende smiley

Ook goed om de tekentalenten te stimuleren

‘Ik kan niet tekenen!’ of ‘Het is mislukt,’ als er nog maar één streep op papier staat. Gebeurt dit vaak in je klas? Door op deze manier te sneltekenen kun je misschien bij kinderen de spontaniteit en het plezier in tekenen terug krijgen.

Met bovenstaande tekenopdrachten van hooguit twee minuten is er geen tijd om te denken. Dan kun je alleen maar doen. Door het wedstrijdelement durven de meeste kinderen hun kritische leger dat vaak over hun tekenschouder meekijkt naar huis te sturen en gewoon mee te doen. Vooral omdat de opdrachten ook nog eens lekker gek zijn.

De tekeningetjes die ontstaan zijn vaak verrassend leuk door hun spontaniteit en vaart. Dat geeft de kinderen zelfvertrouwen en plezier. Na een stuk of vier snelle tekeningen lukt het veel kinderen beter om met een gewone tekenopdracht aan de slag te gaan. Je kunt deze opdracht dus ook als warming up gebruiken voor de tekenles.

Bekijk nog meer taaloefeningen

Deel deze tip!
Denkdobbelen met grote groepen

Wil je met een grote groep kinderen Denkdobbelen? Zorg dan dat je meerdere spellen hebt zodat de kinderen in groepjes van vier à zes kunnen spelen. Je kunt daarbij gebruik maken van de speciale aanbieding van 5 spellen voor € 85,00. Dat is dus een korting van € 24,75! Wil je gebruik maken van deze aanbieding? Klik dan hier.Meer berichten in 31+ spelmogelijkheden: geef je fantasie een boost!