Griezelverhalen schrijven

← Terug naar overzicht -

griezelverhalen_JoostBedenk de engste en spannendste griezelverhalen door te Denkdobbelen.

Dit is een uitleg van een van de 31+ activiteiten die je met het bordspel Denkdobbelen kunt doen.

Wat gaan we doen dit keer?

Het spel Denkdobbelen kun je ook als zogenaamde story starter gebruiken door op de wolken wie, wat, waar en waarmee in te vullen. Als je hierbij allemaal “enge” woorden gebruikt, is het mooie inspiratie om griezelverhalen te schrijven.

Hoe werkt het?

fj72dpi-3163Vul in de wolken wie, wat, waar en waarmee in. Dit moeten zo griezelig mogelijke woorden zijn. Laat de kinderen deze bedenken. Dobbel vervolgens een woordcombinatie en laat daar de kinderen een verhaal mee bedenken. Dit kan eerst een paar keer samen hardop. Na een tijdje fantaseren kan elk kind zijn eigen verhaal gaan schrijven en er een mooie tekening bij maken.

Wolk 1: wie
Bijvoorbeeld: horrorclown, spook, watermonster, heks, alien, skelet, dief, levende pop, etc.

Wolk 2: wat
Bijvoorbeeld: opsluiten, verpulveren, naar de maan schieten, opeten, kidnappen, in de kelder stoppen, aan de leeuwen voeren, etc.

Wolk 3: waar
Bijvoorbeeld: camping, alleen thuis, bootje op een meertje, verlaten huis, vulkaan, bos, kelder, zolder, etc.

Wolk 4: waarmee
Bijvoorbeeld: mes, laserogen, spietsnagels, zwaard, pistool, touw, lasso, fles whiskey, etc.

Voorbeeld:

Monster + opeten + camping + auto werd bijvoorbeeld dit verhaal:

De camping door Joost, groep 4

“Sem en Kwik en Kam gaan roeien op het meer. 12.00 uur ik ging roeien met mijn vrienden. 13.00 uur er is niks aan. 13.30 ik voel iets aaaaaahhhhh een monster grr zegt hij. Ik en Kam gingen roeien naar het land naar de camping ik was met de auto en het monster was ook op de band geland. Ggggggr zegt het monster. Zet hem op en dat deed ik ik reed met de auto tegen het monster. Hij ging dood.” (bovenstaande tekening hoort bij het verhaal)

Schrijftips

Geef de kinderen eventueel deze schrijftips

Bekijk nog meer speelse taaloefeningen

Deel deze tip!
Denkdobbelen met grote groepen

Wil je met een grote groep kinderen Denkdobbelen? Zorg dan dat je meerdere spellen hebt zodat de kinderen in groepjes van vier à zes kunnen spelen. Je kunt daarbij gebruik maken van de speciale aanbieding van 5 spellen voor € 85,00. Dat is dus een korting van € 24,75! Wil je gebruik maken van deze aanbieding? Klik dan hier.Meer berichten in 31+ spelmogelijkheden: geef je fantasie een boost!